Bernard Fate

Bernard Fate werd op 24 mei 1970 geboren en getogen in Duitsland, niet ver van de stad Augsburg. Als teenager was hij gek op de Neue Deutsche Welle en bands zoals Tears for Fears, Ultravox en Depeche Mode. Met deze bands ontdekte hij de liefde voor de muziek.

Deze liefde werd zo sterk dat hij zelf muziek wilde maken. Begonnen met het maken van muziek is Bernard rond 1986 toen hij een kleine rode synthesizer in een tweedehands zaak heeft gezien en gekocht. Eens getest stond hij versteld over de ongewone geluiden en mogelijkheden. Hij besloot dus actief te worden en was gefascineerd van het idee eigen liedjes te schrijven.

In het begin was het nogal moeilijk te realiseren om liedjes te maken. Niet alleen de technische mogelijkheden ontbraken, maar ook het know-how. Maar naar de eerste probeersels was het voor Bernard wel duidelijk dat hij verder moest gaan. Het know-how en de mogelijkheden groeiden. Eind jaren 80 werd met de koop van verdere synthesizers en een sequenzer een belangrijke stap gemaakt. Hiermee was het makkelijker om ideeën naar complete liedjes om te zetten. In de jaren 90 hielp een computer om het makkelijker en beter op te kunnen nemen.

Eind jaren 90 had hij de mogelijkheid om op te treden. Er waren 2 concerten, een in 1998 en een in 1999. Helaas was er een gebrek aan tijd vanwege het werk zodat het tot 2007 duurde voordat er weer meer muziek van Bernard kwam en weer concerten plaats vonden.

Sinds 2009 is Bernard Fate meer een band geworden. Doordat Sandra en Irene erbij kwamen dragen zij er nu een steentje bij.

Als je vraagt welk stijl de muziek is: Je kunt het het beste als melancholieke, elektronische wave betitelen. Maar er zijn ook vlagen van pop te horen. Het beste is dus even zelf te luisteren:

http://www.bernardfate.com