Der Klinke

Opgericht in 2009 in Oostende, België – Der Klinke heeft een eigen geluid weten op te bouwen met een mix van elektronica, newwave, coldwave en gothic. Hun eerste nummer “Clear Mind” werd geproduced door Jan Dewulf (Diskonnekted, Mildreda) en ze wisten snel een platencontract te bemachtigen op het Duitse Echozone label.

In 2011 verscheen hun debuut album “Square Moon” waarop ook CUVG van The Arch bijgedragen heeft als guest vocals. Dit album kreeg positieve besprekingen over heel Europa, en niettegenstaande hun sound eigenlijk niet direct kan vergeleken worden met andere groepen doken de namen Poesie Noire en Calva Y Nada het meest op in de recensies. Live zetten ze een nog steviger geluid neer doordat Sam Claeys en Chris De Neve van Red Zebra de band vervoegden op respectievelijk basgitaar en drums. Eén van hun allereerste optredens was reeds samen met A Split Second en Covenant !

Voor de opnames van hun tweede album “The Second Sun” dewelke eerder dit jaar verscheen op zowel CD als LP besloot frontman Chesko de gitaren in de studio-opnames te mixen, waardoor deze nog krachtiger is geworden en tegelijk hun eigen sound wisten te handhaven. Op deze vinden we zelfs guest vocals bijdragen terug van Martin Bowes van Attrition en Jock McDonald van The Bollock Brothers !

Zeker en vast niet te missen dus !!