Nafta-2

 

2008: Drie mannen, ieder met een eigen muzikale achtergrond, besluiten om iets anders te doen dan de vele bands om hen heen. De liefde voor electro was de bindende kracht, het internet was het medium dat hen samenbracht. De naam Nafta-2 is een ode aan de Nafta-kraker 2, die op 7 november 1975 ontplofte. Een nafta-kraker is een industriële installatie die ruw materiaal produceert voor de plasticindustrie. De installatie maakt onderdeel uit van Sabiq (voormalig DSM), een enorm industrieel complex pal naast uitvalsbasis Geleen. Het belangrijkste doel van Nafta-2 is om mensen te laten dansen op een lekkere beat en snijdende synths. Beïnvloed door bands als VNV Nation, Vive La Fête, Welle Erdball en Covenant, maar ook door commerciëlen zoals Fatboy Slim en Chemical Brothers, werden de eerste stappen gezet in het schrijven van eigen nummers.

2009: Tijd om met eigen muziek naar buiten te treden. Een demo werd opgenomen en de Duitse zangeres Maike werd bij de band ingelijfd. In oktober werd een try-out show gegeven, gevolgd door twee belangrijke shows in december: een optreden op het DownHill-Festival samen met Funker Voght en Vomito Negro. Daarnaast werd een show gegeven als voorprogramma van The Crüxshadows.

2010: De eerste EP “5 Pieces of Art” is een feit. Een ander hoogtepunt is dat Nafta-2 support act is bij het laatste optreden van de legendarische Coldwave-band Trisomie21. Een tweede release genaamd “We do what we want” werd in november uitgebracht. In december was Nafta-2 support act van electro-grootheden Apoptygma Berzerk.

2011: Naast een aantal te gekke kleine shows heeft Nafta-2 het voorprogramma verzorgd van Covenant en hebben ze gespeeld in 013, één van de mooiste zalen van Nederland. Een derde EP zit in de pen, net als een aantal liveshows om deze release te promoten.

Word vervolgd …

http://www.nafta-2.com/