VNV Nation

VNV Nation“Let there be… Let there always be… Neverending light”. Dat is wat het publiek in de Bonifatiuskerk doorbrulde nadat VNV Nation uit het zicht was verdwenen. Goed nieuws voor iedereen die er toen bij was en voor degene die er toen niet bij kon zijn, want het Ierse/Britse duo zal nu ook de nieuwe Main Stage van Bibelot aandoen. Tijdens Black Out Festival zal VNV Nation het nieuwe album ‘Transnational’, dat in september verwacht wordt, ten gehore brengen!

Bio:

VNV Nation is een Iers/Britse futurepop-band, en een van de populairdere bands uit de huidige golf EBM. De afkorting VNV staat voorVictory not vengeance waarmee de band wil zeggen dat je altijd moet streven naar het beste, en niet bij de pakken moet neerzitten. Het belangrijkste lid is Ronan Harris, die alle muziek en teksten componeert en uitvoert. Live wordt hij bijgestaan door drummer Mark jackson.

VNV Nation wordt opgericht in 1990, toen voorman en belangrijkste lid Ronan Harris van Dublin naar Londen verhuisde. In de eerste jaren worden de vinyl maxisingles Body puls en Strength of youth uitgebracht in eigen beheer. De oplages waren zeer klein, en zelfs Harris heeft ze niet meer in bezit. Later verhuist hij naar Toronto, waar hij een tour doet in het voorprogramma van Nitzer ebb. In 1994 keert hij weer terug naar Europa, en in 1995 brengt VNV Nation hun eerste album Advance and follow uit. Dit album blijft in eerste instantie onopgemerkt door de matige productie. In deze tijd voegt ook drummer Mark Jackson zich bij de band. Hij speelt alleen mee bij de live optredens van VNV Nation.

In 1998 verschijnt het tweede album “Praise the fallen”. Het album slaat in als een bom. De album track “Honour” doet het in Duitsland erg goed op de dansvloer. Dat geldt ook voor de van het album afkomstige single “Solitary”. VNV Nation doet hun eerste grote tournee in Duitsland. Een jaar later tekent VNV Nation bij het Dependent label, wat toentertijd ook Covenant en Suicide Commando onder contract had. Het album “Empires” wordt uitgebracht, wat ook een groot succes wordt. Hierna brengt de band het eerste album opnieuw uit met betere productie, en bonus tracks. “Advance and follow V2.0” verschijnt in 2001. In 2000 verschijnt ook het remixalbum “Burning empires” in een gelimiteerde oplage. In 2002 verschijnt tenslotte “Futureperfect” waarin de band de definitie van het futurepopgenre vast legt. Dit is tevens het laatste album wat ze maken voor Dependent.
In 2012 heeft VNV nation voor het Gothic Meets Klassik festival enkele nummers voor Orkest gearrangeerd. Doordat de opnames die tijdens het festival gemaakt zijn niet bruikbaar zijn zal VNV nation zelf nog enkele nummers voor orkest arrangeren en dan opnemen. Het volgende studioalbum met als titel “Transnational” staat reeds gepland voor september 2013.

http://www.vnvnation.com/

https://www.facebook.com/VNVNation?fref=ts