Zeitgeist Zero

ZEITGEIST ZERO geeft een sensationele mix van nauwkeurige electronica met elementen van gitaren, drums en toetsen, naadloos verstrengeld rond gepassioneerde vrouwelijke vocalen. Dit resulteert in een sensationele veelgeprezen show, die gegarandeerd het publiek treft met hun visuele effecten en energieke podiumpresentatie.

Behalve het uitbrengen van twee albums, heeft ZEITGEIST ZERO meegewerkt aan een soundtrack van een film,  muziekvideo, tal van compilatie-albums, radio-optredens, verschenen in tijdschriften en nog veel meer. ZEITGEIST ZERO is de groeiende alternatieve sensatie die men niet mag missen.

Sinds de start vanuit hun woonplaats Leeds in het Verenigd Koninkrijk, heeft ZEITGEIST ZERO tot nu toe twee bekroonde albums uitgegeven en staan ze op het punt hun langverwachte EP uit te geven. Het naar zichzelf vernoemde album, uitgebracht in 2005, werd onthaald op internationale lovende kritieken en lanceerde de band in het festival circuit in heel Europa.

Dit succes werd gevolgd door hun tweede album ‘Dead to the World’ in 2009: een sensationeel donker en vuiler album gemixt door John Fryer (HIM, NIN) en bewerkt door John Dent (Goldfrapp). Met deze indrukwekkende ‘back’ catalogus en schitterende live uitvoering, trad ZEITGEIST ZERO op de voorgrond van het
‘Beyond the Veil festival’, het legendarische ‘Whitby Gothic Weekend’, het populaire ‘Madrid Gothic Festival’ en het massale ‘Wave Gotik Treffen Festival’ in Leipzig, Duitsland, met 150 groepen en 25.000 mensen.

 

Door de gestage ontwikkeling in zowel het Britse als Europese alternatieve circuit, is ZEITGEIST ZERO steeds succesvoller geworden met internationale erkenning. Dit heeft geleid tot het produceren van een soundtrack voor een Russische film van Andrey Iskanov : ‘Ingression’, het verschijnen in het musical anthology boek ‘Music To Die For’ van Mick Mercer, het winnen van het album van de maand in het Duitse tijdschrift ‘Dark Spy Magazine’. Onlangs heeft de band een nieuwe videoclip uitgebracht voor hun langverwachte single ‘When the Lights Go Down’ als onderdeel van hun binnenkort uit te brengen EP.

 

http://www.zeitgeistzero.com
http://www.facebook.com/zeitgeistzero